Svědění v močové trubici + vyrážka na žaludu

Dobrý den, toto téma zde bylo řešeno již nespočetně krát, ale i tak bych rád položil další konkrétní případ. Již delší dobu (řádů měsíců) mne trápí problém s vyrážkou na žaludu a předkožce a svěděním uvnitř a na konci močové trubice. Vyrážka se projevuje jako červené pupínky. Navštívil jsem jak urologa, tak kožní a vždy mi byla předepsána mast, kterou jsem měl používat. Z mého pohledu mast vždy problém na nějakou dobu překryla, ale ten se po čase opět objevil. Občas pomůže jen kalciová mast, ale spíše to jen zklidní. Nedávno jsem měl i výtok z močové trubice, na kterou jsem od obvodního lékaře dostal antibiotika. Zároveň jsem obdržel oční mast s antibiotiky (Název si bohužel nepamatuji). Výtok zmizel, ale jakmile jsem přestal mast používat, opět se objevilo zarudnutí a pupínky. Vyšetření moči bylo v pořádku (kompletní obraz). Co jsem dále vypozoroval: Partnerku mám stálou a vyšetření na pohlavní choroby bylo negativní. Stejně tak partnerka problémy nemá. Potíže se objeví nejčastěji po masturbaci, nebo pohlavním styku. Higienu dodržuji a sprchuji se (kvůli sportu) i 3x denně, intimní partie pouze vodou. V době, kdy mě zlobí tento problém mám také citlivý/zduřený/mokvavý konečník. Většinou pomůže dubová kůra nebo mast faktu. Pitný režim dodržuji a aktivně sportuji. Nadváhou netrpím. Mám obecně citlivou pokožku, která špatně reaguje na některé příliš parfemované mýdla. Omlouvám se za delší dotaz, ale tento můj problém se pro mne stává nesnesitelný, jelikož mne nejméně rok dohání a ovlivňuje v sexuálním životě. Tento týden opět navštívím urologovi, ale zajímal by mne také váš pohled, popřípadě rada, na co lékaře upozornit. Jedná se spíše o kožní problém? V rodině máme lupenku, ale nevím, jestli se projevuje také na slyznicích. Stěry u kožní odhalily vyšší výskyt bakterií, ale prý se nejedná o nic zvláštního. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zásadní je vyloučení zmíněné pohlavně přenosné infekce. Vaše potíže dominují jako kožní. Konzultujte to s kožním lékařem. Nemuselo by to být nic vážného. Snad jen reakce na podráždění

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: