Svědící výtok s krupicí

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych znát váš názor na můj problém. Loni před Vánoci jsem měla svědivý výtok s malinkými kousíčky, něco jako krupice, současně jsem měla píchání v močové trubici. Gynekoložka zjistila Enterococcus faecalis, dala mi na dva týdny Nitrofurantoin pro mě i partnera. Během užívání bylo vše ok, zmizel výtok i svědění, i močová trubice se spravila. Den po dobrání atb jsem dostala svědivý tvarohovitý výtok, koupila jsem si na to Candibene, výtok zmizel, objevilo se zase svědění a zase píchání v močové trubici. Zašla jsem znovu na gynekologii, kde paní doktorka řekla, že enterokok je přeléčen a současný stav žlutobílého svědícího výtoku s malými kousíčky připomínající krém s krupicí je výsledek špatného pH, prý mám používat Rosalgin výplachy, abych si "to tam nepěstovala" , potom vaginální krém na okyselení, a následně Gynocaps nebo Vagilact, a že by to mělo být v pořádku. Provedla jsem výplach, zavedla krém, výtok s kousíčky ale nezmizel. Je postup lékařky správný? Obávám se, že by se mi mohl vrátit ten enterokok a nevím, co mám dělat. Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

V každém případě je nutno zhotovit mikrobní obraz poševní, kultivaci včetně citlivosti a podle výsledku zvolit další postup, samotný Rosalgin pravděpodobně nestačí. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: