Světlá stolice

Dobrý den, před týdnem jsem se vrátila z Egypta a obávám se, že jsem se nakazila žloutenkou. Již při pobytu jsem začala mít průjem, ale jinak nic jiného. Po příletu domů mi bylo berfektně, ale po dvou dnech mě začal trochu bolet žaludek, následně jsem měla dva dny velice světlý průjem a snížila se huť k jídlu. Jím málo, nic náročného pro žaludek hlavně proto aby mě nezačal žaludek bolet z hladu. Že bych trpěla přímo nechutenstvím to ne, spíš se cítím permanentně plná. Včera průjem zřejmě ustal, stolice je pevnější, ale stále hodně světlá. Břicho stále bolí hlavně v oblasti pupíku a nahoře ve středu(trojúhelník), lehce to bolí i mírně vlevo. Cítím se nafouklá, plná a přitom opravdu moc nejím. Příležitostně zvýšenná teplota. Nevím nakolik to souvisí, ale mám i trochu rýmu a kašlu a bolí mě celé tělo jako při chřipce. Zbarvení kůže normální, moč taky není tmavší než obvykle. Tlačila jsem si břicho i v pravo, ale nic moc to nebolí, spíš občas vystřelí bolest jakoby od spodu směrem vpravo. Mohlo by se skutečně jednat o žloutenku? Pro jistotu nechodím ven, abych nikoho nenakazila. Přemíšlím jestli mám jít k obvodní nebo rovnou na infekční do nemocnice nebo raději na gastro, kde jsm se léčila s reflufem jícnu? Od narození mám zvýšený bilirubín, tak se bojím, že si mě tam nechají s tím, že to je žloutenka a nebude. Dá se to poznat i z jiného vyšetření? Mockrát děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

K lékaři určitě zajděte, může jít i o jinou infekci, ale i o virovou hepatitidu ("žloutenku").Je třeba odebrat krev na zjištění hladin protilátek proti infekčním hepatitidám. To může udělat i praktický lékař. Dodržujte hygienické zásady!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: