Světlá stolice a průjem u syna

Dobrý den, mám 4letého syna, po narození byl operován pro zauzlení střev, má syndrom krátkého střeva. Do této doby byl bez problémů, jedl vše. Ale poslední 3 týdny má hodně světlou stolici, a posledních pár dní se přidal i průjem. Hodně trpí i nadýmáním a hodně zapáchá. Naše paní doktorka mi řekla, že mu mám dávat Laktobacílky. Mám ale strach, jestli nemůže jít o alergii? Nikdy takhle světlou stolici nemíval, a teď jí měl každý den. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě nelze zcela vyloučit, že by se o alergii jednalo. Pokračovala bych v léčbě Lactobacily, při přetrvávání průjmů, bych vzhledem k operačnímu výkonu na střevech, stav konzultovala na gastroeterologii. Alergologické vyšetření bych doplnila, zvláště pokud se v rodině vyskytuje alergik, pokud syn měl a nebo má atopický ekzém, časté rýmy, záněty spojivek.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x