Svrab

Dobrý večer, pracuji ve zdravotnictví. U pacienta, který k nám byl přijat z jiného zařízení, byly zjištěny kožní problémy, ale až po měsíci se potvrdilo to, že to byl svrab. Vzhledem k tomu, že jsem se po celou tu dobu o klienta staral (vždy v ochraných rukavicích, ale občas se mě dotýkal na kůži), koupal, mazal, přebaloval, mám nyní velké obavy, že jsem se mohl nakazit a nakazím i celou rodinu. Jestli to dobře chápu, tak příznaky se objeví za 4 až 6 týdnů a během té doby můžu zas já nakazit jiné lidi, i když zatím na mě nejsou žádné přiznaky patrné? V práci již proběhla veškerá opatření, ale existuje nějaká prevence co bych mohl udělat u sebe doma, například více nebo méně se sprchovat, něčím se mazat co zabrání rozpuku svrabu atd.? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Můžete celé tělo ošetřit krémem Infectoscab, ale je jen na lékařský předpis.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x