Svrab

Dobrý den , před týdnem mi byl diagnostikován svrab. Jelikož jsem ve 13 tt. tak mě dr. předepsala sirnou mast na 3 dny mazat a během toho se nekoupat a pro zbytek rodiny infectoscab 5 % jen pro jistotu ty žádné příznaky neměli. Kluky jsem namazala až mojí poslední noc a pak se ráno všichni vykoupaly a vše prošlo pračkou a důkladnou očistou. A ted po 3 dnech mám pocit zase svědění. Nevím jestli jsme vše udělali správně nebo se může stát že to přetrvává.Nebo to je v hlavě:) ? Jakmile se řekne svrab nebo veš každý se hned začne drbat. A ještě jeden dotaz mohla bych i v těhotenství použít ten infectoscab? Na příbalovém letáku je porada s lékařem.Ta syrná mast fakt nevoní a 3 dny bylo na mě i můj žaludek dost. Předem děkuji Jiřina

Odpověď odborníka:

Infectoscab v těhotenství nedoporučuji. I po přeléčení sirnou mastí může nějakou dobu přetrvávat svědění, ale nesmí se tvořit nové pupínky. Kůže promazávejte běžnými tělovými mléky a ev. užívejte antihistaminika proti svědění. Pokud by pupínky přibývaly, navštivte kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: