Svrab

Dobrý den, jsem přeléčen na svrab Infectoscabem (kdy po týdnu jsem aplikoval nanovo), svědění neustálo, což by mělo být normální, ale objevily se mi na jiných místech těla pupínky, které jsou jiné než jako od zákožky. Vypadají jako nějaká vyrážka či bych to přirovnal k poštípání komárem, ale místa svědí. Domnívám se , teda i můj ošetřující lékař, že se o svrab nejedná. Ale zajímalo by mě, zda-li je možné, že je pokožka přecitlivělá a došlo k nějaké reakci. Akorát si nedovedu vysvětlit proč jsou pupínky v jiných místech než samotný svrab. Lékař mi nedovedl říct, co by to mohlo být. Ptal se na atopický ekzém, ten jsem nikdy neměl. Zajímalo by mě, co by to mohlo být, jelikož je to dosti nepříjemné a psychicky náročné. Děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Může jít o kopřivku nebo důsledek podráždění infectoscabem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: