Svrab..?

Dobrý den, už delší dobu léčím svrab po delším pobytu v americe(nejdřív sem se škrábal bez pupínků asi měsíc a dvě dermatoložky mi řekly že to svrab není a jedna mi dala pro jistotu infectoscab - po tom se mi začaly dělat malinké svrbivé pupínky, ale žádné cestičky. Teď jsem byl čtyři dny v nemocnici mazaný sirnou mastí), nyní na sobě mohu pozorovat chodbičky a jakoby s malinkou černou tečkou na konci chodbičky pod kůží. Prosím o radu, jinak už se nechám svlíknout z kůže:-) Napadlo mě navštívit parazitologii ..? V příloze zasílám foto chodbičky s černou tečkou nakonci a pupínku s černou tečkou uprostřed .. takových mám na sobě víc. Napadlo mě jestli to po té nemocnici nemůže být umírání nějakého parazita?:-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste již byl opakovaně přeléčen na svrab, tak by jste ho již neměl mít, tedy pokud jste provedl hygienická opatření. Po Infectoscabu a po sirné masti by přišla úleva ... Pokud projevy přetrvávají bylo by vhodné si nechat odebrat kousek projevu na histologické vyšetření (provádí se na kožní ambulanci - ale ne všechny ambulance to dělají). Může se jednat i o jiné onemocnění. Např. lichen, ekzém ... Je nutné dovyšetření, LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: