Svrbenie oci 2

Dobry den pan doktor, dakujem za radu. Pisala som vam ze ma svrbia uz skoro 2 tyzdne oci, oplachujem ociankou a uz som nasadila ocuflash, iba mierne zlepsenie. Oci mi neslzia, nic zelene mi z nich nevyteka. Ste mi napisal ze sa moze jednat o alergiu nacokolvek... krém, tužka na oči (může vyvolat i blefaritidu), odličovač, kvetoucí kytka v místnosti atd.. Tak ma este zaujima ci takato alergia nezmizne sama ci naozaj musim k ocnemu? Ma sa cakat 2 tyzdne a ked problem ustupil iba ciastocne treba ist alebo mam este cakat? Ste pisal ze lieky na alergiu su na predpis, mne dnes ponukala lekarnicka ze vsak ona ma volnopredajne ocne kvapky na alergiu tak neviem ci su take v predaji a na moj problem alebo tie kvapky v lekarni su na ine typi alergii. Dakujem krasne za radu Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/svrbenie-oci-58662

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak jsem psal, alergie je jen jedna z možností, protože příznaky jsou nespecifické. Některé kapky na alergie jsou volně prodejné, ale ty jsou velice efektní při příznacích jako slzení a červené oči (třeba při očních projevech senné rýmy). U vás by alergie zřejmě byla nutná zaléčit kortikoidem (kvůli svědění v koutku) a ten je právě na předpis. Alergie může vymizet po odstranění vyvolávajícího stimulu. Ale už je to ale dost dlouhá doba a měla by jste již vyhledat oftalmologa, aby se vyloučila například chlamydiová infekce.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Káva a cigareta – nerozlučná dvojice?
Články: Káva a cigareta – nerozlučná dvojice?
Také si nedokážete...
Pozor na množství analgetik, větší dávky mohou velmi uškodit!
Když kuřák přestává kouřit…
Články: Když kuřák přestává kouřit…
Mnoho kuřáků uvažuje o tom...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Léčba žloutenky je stále úspěšnější
Články: Léčba žloutenky je stále úspěšnější
I když je virová hepatitida...
Když „slepák“ bolí vlevo…
Články: Když „slepák“ bolí vlevo…
Pocit plnosti, nadýmání...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x