Svrbenie v uchu

Dobrý deň, V práci počúvam hudbu cez pravé ucho a "štupel" (špunt) do uší. Často sa mi stáva, že následne v pravom uchu pocitujem mierne svrbenie. Potrebujem sa vyslovene pošrabať paličkami do uší (ani nie nejako hlboko) a potom to ustúpi. Mám 24 rokov a začínajú sa tvoriť silnejšie chĺpky v ušiach nieviem, či to nemôže byť spôsobené aj nimi. V ľavom uchu tento problém nepociťujem. Neviete prosím v čom môže byť problém, prípadne mi poradiť nejaký upokujuci prostriedok. Hudby v práci by som sa zatiaľ nechcel vzdať. Za odpoveď vopred ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Patriku, "špunty" do uší mohou vést k větší tvorbě mazu a narušit normální čistící schopnosti ucha, samotná delší přítomnost cizího předmětu ve zvukovodu může dráždit. Nemyslím si, že by šlo o příznak nějakého vážnějšího problému, sluchátka klidně dál používejte, kdyby se ale potíže horšily či se přidal nějaký jiný problém, je na místě navštívit lékaře a nechat si ucho základním způsobem prohlédnout (vyloučení zánětlivých změn, nahromaděného mazu atd...).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: