Syfilis

Dobrý den, chtěl jsem se dotázat, dnes jsem navštívil centrum sanaplasma, kde občas chodím darovat krevní plazmu, byl jsem předvolán k lékaři, který mi oznámil, že mne musí vyloučit, že po posledním odběru a testech krve, byl můj test pozitivní na syfilis, poté mi sdělil, že Národní referenční laboratoř test poté opakovala a výsledek již byl negativní. Zajímalo by mne zdali nějaké jiné látky mohou mít vliv na tento test a proto se ukázal jako pozitivní. Případně zda-li si mám dojít ještě do nemocnice a vyžádat další test. Přičemž jsem od srpna sexuálně zdrženlivý, došlo od té doby maximálně k líbání (s vícero ženami za ten čas) a do srpna jsem měl styk s přítelkyní, se kterou jsem byl tři roky. Děkuji za reakci.

Odpověď odborníka:

Milý Petře, určitě byste měl zajít na dermatologii a nechat se důkladně vyšetřit. Je otázkou, jaký test na syfilis byl proveden, protože existují nespecifické a specifické testy. Specifické jsou rozhodující pro stanovení diagnózy!

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: