Syfilis

Dobrý den, před sedmi dny jsem měl chráněný pohlavní styk s ženou o které jsem zjistil, že často střídá sexuální partnery. Již druhý den se mě udělal v třísle nějaký pupínek. Mám strach jestli to není syfilis. Pupínek jsem začal hned mazat bactrobanem který jsem měl již dlouho, ale zdá se že nic nedělá. Nějak se nezvětšuje ani nezmenšuje a není nějak na omak tvrdý. V tříslech uzliny mám v normě. Dnes jsem dostal od svého lékaře na jiný problém DoxyHEXAL 200 mg a mám brát jednu tabletu za 24 hodin byla by to dostatečná dávka i pokud bych měl syfilis? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milý Pavle, na syfilis je to velmi krátká doba. Syfilis se projeví nejdříve za 3-4 týdny a to v krvi a na kůži za 6 týdnů. Takže tímto můžeme syfilis vyloučit. Pravděpodobně půjde o zánět vlasového váčku. Doporučuji obklady ze slabého roztoku hypermanganu a Saloxyl mast(je bez receptu k dostání v lékárně)Dávka Doxyhexalu by byla pro terapii syfilis nedostačující.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: