Syfilis

Dobrý den, třemi týdny jsem měl chráněný pohlavní styk s ženou o které jsem zjistil, že často střídá sexuální partnery. Již druhý den se mě udělal v třísle nějaký pupínek cca 3 mm. Mám strach jestli to není syfilis. Pupínek jsem začal hned mazat bactrobanem který jsem měl již dlouho, ale nic to nedělalo. A tak po pár dnech jsem ho zmáčkl a začal být jako vlhký (čirá tekutina). Tak jsem se vylekal a sehnal jsem antibiotika. Prvně Doxybene 100 mg a potom Doxyhexal 200 mg. Začal jsem brát Doxybene 2 tablety po 12 hodinách a pokračuji Doxyhexal 1 tableta po 12 hodinách a pak budu pokračovat Doxybene 100 mg 2 tablety po 12 hodinách. Tato léčba by mě měla vystačit cca 3 - 4 týdny. Teď to beru 14 dnů a asi po tom co jsem to bral týden tak se mě objevil pupínek za krkem celkem velký červený kolo cca 2 cm a byl tvrdý. Když jsem na něj nešahal tak jsem nevěděl, že ho mám, ale když jsem to zjistil a trochu na něj přitlačil tak bolel. A tak za pět dnů další vřídek na vnitřní straně stehna a ten byl stejně velký a byl bolestivý a po pár dnech jsem z něj vy máčkl hnis takový do žlutohněda. Teď se zdá, že se hojí a není tvrdý, ale ten za krkem je stále tvrdý a také se zmenšuje je na cca 1/4 velikosti. A ten malý pupínek v třísle se zdál zahojený, ale včera mě jako by praskl a zase malinko čiré tekutiny. Je možné že by to byl syfilis? Uzliny v tříslech a všude jinde jsou v normě. I při braní antibiotik se tato nemoc může takto chovat? Je moje dávka antibotik dostatečná? Pokud by to byl syfilis tak po jak dlouhé léčbě by se vřídky stráceli? A nebo mám něco jiného? Děkuji

Odpověď odborníka:

O syfilis zcela jistě nešlo, inkubační doba bývá 3 týdny. Ale v případě, že byste nějakou infekci měl, je takto neuvážené užívání antibiotik naprosto nevhodné, protože může různé příznaky maskovat a současně nevede k úplnému vyléčení. Doxybene není v případě syfilis zcela vhodným antibiotikem. Naopak účinné je např. u chlamydií , mykoplasmat, ureaplasmat či kapavky. Doporučuji cca za měsíc po skončení vaší samoléčby provést venerologické odběry.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: