Syfilis

Dobrý den, minulý týden mi o.doktorka oběvila v krvy syfilis. na kožní kam jsem šel, mně objednali až na příští pondělí. Mám čekat nebo se raději objednat někde jinde. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud nemáte žádné kožní příznaky, je protiláky v krvi, ten týden nehraje roli.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Není to co to bývalo | Od: m.k. | 18.7.2010 20:16
Nelíbí se mi tvrzení že týden nerozhoduje!
Syfilis byl zjištěn u mě i u mého partnera.
Partner měl vysoké horečky a nemohl fungovat tak ho posílali na všechna možná místa až se dostal ke kožní a ta mu odebrala krev zaměřený speciálně na syfilis. Po zjištění ho objednala že za čtrnáct dní má přijít. Během té doby třikrát skolaboval a naštěstí pomohly jen studené obklady a počtvrté se musela zavolat sanita.
U mě byly příznaky naštěstí bez horeček a skryté. Po odběru jsem byla objednána až na termín jednoho měsíce. A protože jsem viděla jak dopadl přítel tak jsem se bála tak jsem začala číst na internetu a nestačila jsem se divit. Inkubační několik týdnů do (12 týdnů). Fáze syfilis mají 3 stadia a všechny mají krátkou dobu trvání (3-6 týdnů) a zbytek roku je ve stádiu kdy se jen rozšiřuje po těle a nijak se neprojevuje. A první stádium je prakticky nemožné zpozorovat. Druhé možná a třetí až když se vám začne deformovat obličej a v této fázi se již nic dělat nedá. Tak jsem se okamžitě objednala k jiné lékařce a ikdyž jsem neměla po těle žádné zjevné projevy byla jsem v pozdním druhém stádiu a lékařka mi řekla že jsem přišla za 5 minut 12. Během toho čekání jsem pozorovala změny jak mne začínají omezovat uzliny a nebylo možné ani chodit jak mne bolela třísla. A to vše během toho týdne kdy jsem čekala. Dost silně jsem pociťovala jaký má syfilis na mé tělo vliv v té době vliv. Snažila jsem se být naprosto v klidu aby nezapůsobil stres ale stejně to nešlo když si vás přehazují z oddělení na oddělení a nikdo nic nechce říci udělat ani zařídit. Všichni se jen usmívají a říkají že to nemá vliv a ať se projdu venku dýchám čerstvý vzduch a jsem v klidu a podmiňovali to tím že dokáží dnes vyléčit cokoliv. A pak čtu na internetu že se trvale vyléčit nedá a jediným faktorem, který ovlivňí do jaké míry se podaří syfilis vyléčit je především včasná léčba!!
Naprosto nechápu jak může pak odborný lékař či lékařka tvrdit že týden nehraje žádnou roli!! Navíc ikdyž organismus má protilátky tak to není napořád. Když je syfilis v období kdy se neprojevuje tak možná ale ne v době její plné síly. Na základě těchto zkušeností bych každému kdo tvrdí že týden nemá vliv zakroutila krkem a donutila bych ho vrátit diplom protože právě to jediné co hraje proti vám ve chvíli kdy ji máte je jen a pouze čas během kterého dáváte syfilis možnost se dobrovolně po těle šířit rychlostí blesku.
Paradoxem je to že když se syfilis neléčí včas tak máte doživotní následky jak na těle tak na mozku. Samotná léčba trvá pouhých 14 dnů pobytem v nemocnici při aplikaci penicilinových injekcí. A to ve srovnání s tím že čekám na toto léčení už celkem 3 měsíce je naprosto nesrovnatelná doba!!
Pokud můžete poraďte mi na koho se obrátit aby mou věc popohnal. Ještě pořád jsem se nedobrala výsledku kdy by mi řekli kdy mám přijít na léčení.Navíc mi kožařka řekla že se mi začínají dělat bradavičky takže se hned zmiňovala ještě o nutném chirurgickém zákroku. To jsem před třemi měsíci také neměla.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x