Syfilis

dobry den,v roce 2000 po porodu mi zjistili syfilis dite se narodilo mrtve,,v nemocnici me prelecili s injekcemi penicilinem,,syfilis byl na za catku stadiu..pak me pustily domu dostala sem penicilin formou leku,,ktere sem dobrala,,parkrat sem byla na kontrolach u lekare,,zadne projevy se mi nikdy neobjevily...pak sem se odstehovala do ciziny a dlouho sem u lekare zadneho nebyla..kdyz sem se vratila zpet z ciziny tak jsem v roce 2003 s nynejsim pritelem otehotnela,,dite je zdrave ale pri tehotenstvi mi opet podavali penicilin,,pritel nakazen neni,,ale krev mam stale pozitivni a vubec stale zadne priznaky a uz tomu je tolik let,jsem uplne zdrava az na tu krev..chci se zeptat jestli budu nekdy uz negativni... myslim si ze uz to nemam jinak by nejake priznaky byli,,uz mi take prestali davat penicilin a na kontrolu uz jen jdu jednou za pul roku..dekuji

Odpověď odborníka:

Protilátky v krvi mohou přetrvávat řadu let, i když nemáte aktivní infekci, je třeba chodit na pravidelné kontroly podle doporučení vašeho lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: