Syfilis

Dobry den, byl jsem u doktora s vredem na penisu, neprve se udelal vystupek (jako uhr) pak z toho sel vymacknout hnis. Bolelo to spise kolem toho vredu. Vredu predchazel slabi ciri vytok. Doktor mi rekl, ze to je zanet vlasoveho vacku, predepsal mi na to mast a bylo vse OK. Nyni se mi delaji vredy na rukach (opet pripominajici uhr, vymackne se hnis a zustane vred. po zahojeni vredu zustava jizva). Nemohl se splest a mohlo jit o syfilis?? Prikladam foto Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Žádný lékař Vám bez vyšetření nedokáže říci, že nějakým stavem "stoprocentně" netrpíte- to často není možné ani během prvních návštěv. Dle Vašeho líčení trpíte záněty mazových žlázek- tzv. folikulitidami / vyvolávat je mohou infekční i neinfekční příčiny/. Měl byste navštívit znovu dermatovenerologa, pomůže Vám v objasnění původu a zvolíte léčbu a vhodný režim péče o kůži.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Ischemická choroba dolních končetin
Články: Ischemická choroba dolních končetin
Ischemická choroba dolních...
Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Články: Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Potíže s cévami jsou dnes...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x