Syfilis

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na onemocnění syfilisem.Dalo by se z krevních testů ještě poznat onemocnění syfilis,kdybych byla nakažená třeba před 20 lety?Užívám několikrát do roka antibiotika kvůli neustálým potížím.Nemůže být i falešná negativita při krevních testech?Mám strach i o své dítě,má také zdr.potíže.Jaký test bych měla sobě i svému dítěti nechat udělat,abych si byla jistá,že nejme nemocné?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud by se vaše dítě nakazilo během těhotenství, mělo by závažné vrozené problémy, takže to byste jistě včas věděla. V těhotenství a před operacemi se provádí automaticky testování na syfilis, takže pravděpodovnost, že byste byla pozitivní a nevěděla o tom je mizivá.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Syfilis | Od: Michal | 5.11.2014 18:12
Dobrý den, chtěl bych bych se zeptat jestli mohu
chytnout nějakou pohlavní chorobu..z líbání a
nechráněného orálního sexu. děkuji popřípadě jakou
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: