Syfilis

Dobrý den, mému příteli bylo 10.1. prokázánó nakažení syfilis, které se u něj projevilo také prostřednictvím ulcus durum. Momentálně je hospitalizován a přeléčován penicilinem. Nicméně i já jsem byl na ověřovacích odběrech jako osoba přímo ohrožená, v laboratoři vyšlo, že jsem negativní. chci se zeptat, zdali se může stát, že jsem pozitivní, ale tato pozitivita se prozatím neprojevila ani ve zmíněných odběrech. Podotýkám, že naposledy jsme s přítelem měli orální sex v prvních dnech měsíce ledna (bližší datum si nepamatuji), když se mu začaly na předkožce dělat flíčky (uclcus durum) a od té doby již ne, měli jsme strach, abych se nenakazil. Od posledního styku je to tedy cca. 1 měsíc. Klíčový dotaz: Mohu brát negativní laboratorní testy jako pravdivé, když již měsíc jsem bez jakýchkoliv projevů nebo se ještě situace může změnit a inkubační doba může být delší než měsíc? Moc děkuji za odpověď, důvěřuji Vám.

Odpověď odborníka:

Nespecifické krevní testy (VDLR, BWR, RRR) jsou pozitivní od 3. až 4. týdne po kontaktu s infekcí, specifické testy (FTA-ABS, TPHA) od 6. týdne po infekci. Takže abyste měla absolutní jistotu, měla byste být vyšetřena za dobu delší než 6 týdnů od posledního kontaktu s přítelem.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x