Syfilis

Vážená paní doktorko, je mi 63 roků. Když mi bylo asi 20 let, tak jsem měl po nějakém náhodném pohlavním styku na penisu tmavý černý vřídek, který po několika dnech zmizel. Protože osvěta nebyla taková jako dnes, nevěnoval jsem tomu moc pozornosti a pustil to z hlavy. Teď je to asi 40 roků a já mám strach, že mě dohání poslední stadium syfilidy. Pobolívají mě klouby a na šlapce nohy se občas udělají malá plyskýřky, které po čase ztvrdnou. Jsem z toho dost vyděšený a nevím co mě čeká dál. Můžete mi prosím nějak poradit?

Odpověď odborníka:

Na syfilis bych hned nemyslela, pravděpodobně budou bolesti kloubů jiného rázu. Pokud chcete mít jistotu,můžete navštívit praktického lékaře nebo dermatovenerologa k provedení krevních testů.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: