Syfilis

Dobrý den v roce 2002 jsem byla přeléčena na Syfilis,ne penicilinem jelikož mám alergii ale nějakým sirupem.Nyní jsem těhotná,ještě před otěhotněním jsem podstoupila lumbální punkci která byla v pořádku,doktorka mi totiž tvrdila že pokud mok bude čistý,přeléčení v těhu nebude nutné,je to tak?A pokud ne je možné léčit takto již přeléčený lues ambulantně?Jakkoliv prosím.Teď už přeci nejsem infekční,tak by to snad mělo nějak jít.Další tři týdny v nemocnici by pro mě byl horor,navíc mi to rodinná situace ani neumožňuje.Moc vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jsou všechna vyšetření před graviditou v normě, není další přeléčení nyní nutné, Obecně je možné léčit tuto diagnosu i ambulantně, ale asi záleží na dohodě s ošetřujícím lékařem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Zánět zvukovodu
Články: Zánět zvukovodu
Zánět zvukovodu, otitis...
Náhlá srdeční zástava: Proč umírají mladí sportovci?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: