Syfilis

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda bych mohla být nakažená Syfilis. Před 2 měsíci jsem měla nechráněný pohlavní styk teď už s bývalým přítelem (zjistila jsem, že mě podvádí s kde kým). Necelý měsíc na to jsem byla na gynekologii, kde jsem paní doktorce říkala, že mám strach, abych od něj něco nechytla. Řekla mi, že jestli nemám výtoky nebo nějaké problémy, tak že nemusím mít strach. Tvrdý vřed (ulcus durum) by asi při prohlídce nepřehlédla, že? Zduřelé uzliny jsem nezpozorovala. Necelých 9 týdnů na to jsem byla na dovolené. Jeden den mě bolelo v krku na 1 straně, obtížně se mi polykalo. Druhý den už mě bolel krk celý a polykat jsem nemohla vůbec. Odpoledne téhož dne jsem měla teplotu 38°C a bolelo mě celé tělo. Pak už jsem teplotu neměla a bolest v krku téměř vymizela. Také se mi udělala vyrážka (6 pupínků na vnitřní straně zápěstí), která svědila. Týden po vypuknutí bolesti v krku mě také bolela hlava. Cca měsíc mi dost vypadávají vlasy. Na dovolené jsem si dělal kurz windsurfingu, kdy jsem byla celé dva dny na slunci a bylo to velice fyzicky náročné. Takže nevím, zda byla nemoc z vyčerpání a je to pouhá shoda náhod s příznaky Syfilis a nebo to příznaky opravdu jsou. Mám veliký strach. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Gynekoložka by jistě při vyšetření odhalila příp. ulcus. Vaše obtíže spíše odpovídají angině, domnívám se, že o projevy pohlavní nemoci nejde. Ale pokud byl váš přítel promiskuitní, stejně bych doporučovala krevní testy k vyloučení i jiných pohlavně přenosných chorob, které se nemusí jednoznačně projevovat.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: