Syfilis a těhotenství

Dobrý den páni doktorko. Mam několik dotazu. V roce 2007 v období těhotenství jsme zjistili ze mam sifilis. Byla jsem 2 krát v těhotenství přeléčena. Ditě se narodili v pořádku. Od té doby chodím pravidelně, každý rok na vyšetřeni. Výsledky byli v pořádku. Teď jsem zase těhotná, a vím, že musím zase udělat testy na protilátky. Zajímalo bych mne, jestli budu zase přeléčena, nebo to bude záležet na výsledku testu? A pokud hladina protilátek bude zvýšena, šlo by se léčit doma? Slyšela jsem, že se dá to léčit jen jedinou injekcí, vhodné li takové léčeni i pro těhotné? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v průběhu těhotenství by žena měla vždy být zajištěna penicilínem. Bohužel tato léčba je vždy za hospitalizace. Možnost by byla ev. v individuální domluvě s lékařem, vzhledem k tomu, že není možné nechat dítě bez vás, ale nedělá se to. Terapie by měla být v nemocnici, aby jste byla pod kontrolou a především jde o Vaše děťátko. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: