Syfilis a těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat na několik otázek ohledně přeléčené syfilis. V roce 2007 jsem prodělala léčbu na Syfilis, všehny následující kontroly jsou v pořádku. Můj doktor mě upozorňoval na to, že pokud budu těhotná, musím jít v prvním a třetím trimestru na přeléčení, ale vůbec mi nevysvětlil proč a zda je nutné nastoupit léčbu do nemocnice. Je nutné toto přeléčení? Pokud ano, je nutné s tím jít ležet do nemocnice??? mezi ostatní pacienty? Nestačí v tomto případě ambulatní návštěvy? Myslím, že pro nastávající maminku by pobyt v nemocnici byl velmi frustrující. Velmi děkuji za odpovědi. Agáta

Odpověď odborníka:

Nejprve je třeba provést sérologické vyšetření z krve a pak se domluvíte s ošetřujícím lékařem na dalším postupu. Přeléčení je možné ambulantně či jednozázovou injekcí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: