Syfilis a těhotenství

Dobrý den v roce 2007 mě nevědomě nakazil muj přítel, oba jsme se lečili v nemocnici, jen me zjistili alergii na penicilin tak jsem dostavala jiné antibiotika (název si už nevybavuji). Stále jsem s tim stejným přítelem, pravidelně chodíme na odběry, ale napadlo nas moje tehotenství. Vím že kdybych otěhotněla musím ihned na lečbu, ale pujde to když mam na penicilin alergii? jakou ma šanci být dítě zdravé i když jeho otec tuto nemoc taky prodelal?! Hodně jsem četla po internetu a všude psali že bude postiženy je na to nejaka statistika? děkuji za odpověd!

Odpověď odborníka:

Pokud chodíte na kontrolní odběry a opakovaně jste negativní, i váš přítel, pak není důvod, proč by dítě mělo být nemocné a tudíž není třeba léčba během těhotenství. (Jinak existují samozřejmě i jiná antibiotika mimo PNC, která je možno podávat v graviditě.)

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x