Syfilis latens

Byl u mně prokázán syfilis latens. Paní doktorka mi tvrdila ze jsem o nemoci musel vědět a ze lzu. Tvrdi ze podle vysledku si mysli ze jsem jiz byl v minulosti prelecen. Nebyl. Můžu mít syfilis, když jsem nikdy žádné viditelné příznaky neměl? Rizikový sex jsem měl cca v roce 2012. Je možné až po tolika letech zjistit stadium latens?

Odpověď odborníka:

Josefe, syfilis může (jako i jiná onemocnění), probíhat atypicky, některá stádia mohou chybět. Také je možné, že jste nějaké obtíže měl, ale nespojil jste si je se syfilis a ony samy po čase odezněly. Na Váš dotaz - ano, můžete mít syfilis i pokud jste neměl žádné viditělné příznaky. Existují i tzv. spontánně latentní formy syfilis. Časový interval odpovídá. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: