Syfilis- ranka i po 8 měsících?

Dobrý den, asi před 8 měsíci sem měla možná nechráněný styk. Bohužel si kvůli velkému množství alkoholu mnoho nepamatuji. Asi za 10 dní sem začala pociťovat pálení, řezání pro močení, ale protože jsem trpěla častými záněty močového ústrojí, myslela jsem, že to je zas ono. Po pár dnech z toho byl genitální opar, horečky, nateklé uzliny a bolest v krku. To je asi 8 měsíců zpátky. Teď mívám vždy týden před menstruací citlivou kůži na genitáliích, nateklou a pálivý pocit. Test na HIV jsem si nechala udělat raději dvakrát a oba vyšli v pořádku, negativně. Protože mě ale trápily každý měsíc problémy, který popisuju výše, zašla jsem na dermatovenerologii. Doktorka mi udělala prý "klasický" test. Byl to stěr z pochvy- vyšli mi kvasinky a nějaké bakterie pozitivní. Beru na to druhé atb a teď jsem si všimla malé "ranky"-je citlivá, né však bolestivá. Nevím, jestli to může být opar, ale mám strach, protože mi na dermatovenerologii nebrali krev, jestli to nemůže být třeba syfilis, protože to nemám jediné zkontrolované. Četla jsem, že ten se zjišťuje z krve. Může být opar zaměněný s prvotní fází syfilis? A vrací se vřed, nebo ranka způsobená syfilitidou i po 8 měsících po styku? Nebo by opakovaný stěry na dermatovenerologii na bakterie syfilis rozpoznali? Snažila jsem se udělat zodpověďně vše pro to, abych mohla být v klidu, ale strach se stále vrací...Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud jste žádala vyšetření na pohlavní choroby, měl vám lékař odebrat i krev, pokud to neudělal, toto vyšetření si vyžádejte. Genitální opar, tak jak ho popisujete, se za syfilis zaměnit nedá. Pokud jste nebyla vyšetřena na venerologii, nechte si testy zopakovat tam.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: