Syfiliticky vred

Lecim syfilis v prvnim stadiu. Na penisu v tesne blizkosti uzdicky jsem mel bolestivy vridek, ktery se zhojil, uzdicka vsak zustala bolestiva, v miste upnuti k zaludu je jakysi uzlik uvnitr pod kuzi, ktery na omak nebo pri pretahovani predkozky boli bodavou bolesti. Normalne nic necitim, je to bolestive jen na dotek. Je to normalni? Prejde to? Jak dlouho se takovy vred hoji? Zustava po nem jizva nebo se zhoji do uplne neviditelnosti? Pro uplnost, lecim se tyden, beru antibiotika Deoxymykoin 100 mg po 12 hodinach, lecbu mam naordinovanou celkem na 30 dni na teto davce leku. Muj druhy dotaz se tyka prenosu syfilis. Je mozne, aby me muj partner, ktery mel pred par mesici prokazatelne rizikovy sex, nakazil touto nemoci a pritom by sam neonemocnel? Byl spolecne se mnou na testech, on je negativni a ja pozitivni. Ja jsem s nikym jinym nez s nim sex nemel. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Bolest by měla ustoupit po léčbě a penis by se měl vyhojit. Co se týče přenosu, může být přenašeč. Více info získáte na dermatovenerologii, kde se léčíte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie na čerstvé ovoce a zeleninu
Články: Alergie na čerstvé ovoce a zeleninu
Projevy této...
Hodláte to típnout? Čtyři kroky, které jsou pro úspěch naprosto zásadní
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Amniocentéza
Články: Amniocentéza
Amniocentéza, odběr plodové...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: