Symfyzeolýza

Dobrý den, po prvním porodu mi byla diagnostikována symfyzeolýza, druhý den po porodu jsem začala mít šílené bolesti v pánvi, ani se nepostavila na nohy natož abych byla schopná chodit, lékaři to řešili jedině tím, že mě stahovali prostěradlem, později jsem si pořídila speciání pás na stažení pánve, tvrdili že to časem odezní, opravdu ano, ale trvalo to měsíc, naštěstí tedy bez trvalých následků. Nyní jsem podruhé těhotná, konec 6-tého měsíce, zatím bez problémů. Mám stále větší strach abych po porodu neměla stejné problémy, lékař to nijak neřeší, za celou dobu mi ani neproměřil pánev, neměří velikost dítětě vzhledem k pánvi, tvrdí, že se to nedá předpokládat, že je to věc hormonální - ten rozestup stydké spony, opravdu se nedá udělat nějaké vyšetření, které by zjistilo, zda se to bude opakovat nebo ne? nebo třeba rodit císařským řezem? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto týdnu se nedá předvídat,zda určitě budete mít symfyzeolýzu,je to předčasné. Pánev není nutné měřit, již jste jednou porodila, a biometrie se provádí až před porodem. Císařský řez není řešení, vazy se rozvolní bez ohledu na vedení porodu. Co lze využít,je programovaný porod po 39.týdnu, nenechala bych Vás přenášet. Stahovací pás bych určitě používala i prenevtivně.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: