Syn nenapodobuje

Dobry den, mam 7mesicniho syna. Vsichni jeho kamaradi lezou, on se zatim jen toci na brise dokola. Vic me ale zneklidnuje, ze nenapodobuje. Jeho vrstevnici vyplaznou jazyk, kdyz ho na nej maminka vyplazne, nekteri dokonce delaji "papa" , ale syn nic. Kdyz to na nej delam, jen me uprene pozoruje nebo se smeje, ale vubec se nesnazi me napodopit, ackoli to na nej delam ja i babicka hodne casto. Je mozne, ze je jen opozdeny, nebo je to uz znamka autismu, jak jsem se na internetu docetla?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dítě v 7 měsících se má vědět přetočit na břicho, lézt ještě nemusí. To, že to umí jeho rovesníci neznamená, že je Vaše dítě je opožděné nebo méně šikovné. Má prostě jen své tempo. Taky nemusí ještě napodobovat, má udržet pozornost a reagovat na Vás, třeba úsměvem. Dopřejte synovi čas, nepanikařte. První známky autismu se dají spolehlivě pozorovat nejdřív ve 2-3 letech.

MUDr. Monika Prachárová
MUDr. Monika Prachárová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Klinika pediatrie a neonatológie, Fakultná nemocnica Trenčín

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: