Syndrom bílé bradavky a diclofenak

Mela bych dotaz zda dlouhodobější uzivani cipku dicloreum 50 muže mit vliv na kojene dite, pokud ano jak jsou mozne následky? Mám 6 týdenního prcka a syndrom bílých bradavek a občas (4xtydne) abych kojení vydržela a trochu si odpocinula od bolesti jsi vemu tento cipek. (Ibuprofen či Paralen moc nezabírají) . Jsem v kontaktu i s laktační poradkyni magnesium uživam, teple obklady prikladam. Pokud máte i jine řady budu vdecna. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Hezký den Katko, Dicloreum s účinnou látkou Diclofenakem byste užívat neměla, jelikož, jak se udává, v malém množství přestupuje do mateřského mléka a tedy by mohl novorozence, resp. kojence negativně ovlivnit. Teoreticky by mohl způsobit řadu nežádoucích účinků, shodných s těmi, které se udávají v příbalové informaci vašich čípků, je to stejné, jakoby ho váš syn užíval sám, tedy z těch nejzásadnějších jmenuji : Krvácení v žaludku, ve střevech, zhoršení jaterních funkcí, zadržování tekutin v těle a otoky, kožní reakce atd.
Doporučila bych Vám tento medikament již dále neužívat, nadále jistě pokračujte v teplých obkladech, zkuste u kojení pít i teplé nápoje, vždy po kojení bradavky omyjte a ošetřete speciálním krémem typu Bepanten, můžete zkusit bradavky i různě masírovat, zkuste odsávačku, nevím, jestli Vás bradavky bolí stále, či pouze při přisátí miminka, možná by bylo řešení mléko odsát a pak mu ho podat z lahvičky, dnes existují lahvičky dokonale imitující mateřský prs, čili se nemusíte bát, že by váš prs poté již nechtěl...
Jistě stojí za to ještě vydržet, udává se, že syndrom bílé bradavky může s postupem času sám vymizet, je škoda kojení předčasně ukončit, ale lék typu Diclofenaku Vám bohužel doporučit nemohu.
Přeji Vám, at Vás bolest bradavek brzy přejde, s pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: