Syndrom de.quervain

Dobrý den, před půl roku jsem měla problémy se zápěstím. Ale protože jsem hudebnice a ruce potřebuji, pořád jsem odkládala návštěvu lékaře. V listopadu jsem začala upouštět z ruky věci a navštívila jsem lékaře. Po návštěvě a vyšetření mi byl uděle termín operace s diagnozou m. de quervain. Při operaci mi byl zjištěn větší nález zánětu šlach, poškození šlach a pohmožděný nerv ruky. Původní prognóza byla dva týdny nehrát, šetřit se a pak normální provoz ruky. Na ruce jsem měla měsíc dlahu, nyní jsem 6 týdnů po operaci, docházím na rehabilitace. Ale bohužel ruka není ideální. Pořád ji mám docela dost nateklou, citlivou hlavně v zápěstí i na dotek, po jizvou je ruka nateklá do tvaru vajíčka a do ruky nemohu nic vzít. Nemohu pohnout zápěstím a když se pokusím něco vzít do ruky, mám pocit, jakoby se mi v ruce něco překřížilo a hrozně to bolí. Kontrolu mám až za měsíce, ale bolestivost je docela velká. Nevím, zda se panu doktorovi ozvat dříve, nebo jak celkově tuto situaci řešit. Mohl/a byste mi napsat váš názor na tento případ? Případně i jestli je po této operaci výhledově třeba při potížích další operace a jaká? Děkuji za Váš čas. AV

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vyhledejte svého lékaře dříve, může se jednat o komplikaci operačního zákroku, průběh by měl být klidnější , zda je nutná další operace odhadnout nelze, obvykle se tato choroba operací vyřeší.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: