Syndrom kubitálního tunelu - n. ulnaris

Dobrý den, už asi 3 týdny se u mě vyskytují příznaky utlačeného loketního nervu, před necelým týdnem jsem byla na chirurgické ambulanci, kde mi tuto diagnózu potvrdili a nařídili užívat Aescin, analgetický gel a vitamíny skupiny B. Měla bych pár dotazů: Jak dlouho mohu tyto léky užívat? Po jaké době bych měla cítit zlepšení, případě po jaké době by už bylo nezbytné navštívit neurologa pro bližší vyšetření? Dále bych se chtěla zeptat na to, zda je běžné, že mě bolí prsty jak při pohybu, tak na dotek, všude jsem četla, že běžné je brnění, ale že bolest se vyskytuje v lokti. Prsty nemohu úplně ohnout ani plně propnout a pohyby těmito směry mě často bolí - v podstatě nemohu ani zabrat za kliku od dveří. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dle vašeho popise se o útlak loketního nervu ( nervus ulnaris ) zcela jistě nejedná. Ten se projevuje : 1) mravenčením nebo zrátou ciltivosti na malíkové straně předloktí a ruky 2) poruchou svalové síly pro poslední 2 prsty

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: