Syndrom lepivých destiček

Mé sestře(40 let) po prodělané mozkové mrtvici dignostikovali syndrom lepivých destiček.Prosím kolik procent je pravděpodobnost že tuto nemoc jsem zdědila také? rodiče máme stejné,otec zemřel v 56 na inkfart,mtka(65 let)zcela zdráva.Pokud se u mě syndrom potvrdí jak mám dále žít? Sestře dali nějaké prášky a že se má hodně hýbat. Docela mě to vystrašilo a na netu o tom nic moc není.Předem moc děkuji za odpověd.Lenka

Odpověď odborníka:

Jde o dědičný syndrom. Pravděpodobnost Ván nikdo přesně nesdělí. Myslím, že by bylo vhodné u Vás také provést vyšetření na trombofilní stavy. Pokud se u Vás syndrom povrdí, nemusí to nic znamenat. Jde o zvýšené riziko srážení krve, které se může projevit jako plicní embólie nebo mozková příhodat. Neznamená to, že jí dostanete, záleží i na dalších faktorech.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: