Syndrom polycystických ovarií

Dobrý den, byl mi diagnostikován syndrom polycystických ovarií a nasazena hormonální antikoncepce Minerva. Zajímalo by mě, co je příčinou vzniku tohoto syndromu a zda-li je možné jeho vymizení nebo budu nucena brát stále hormonální antikoncepci. Předem velmi děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Příčina bohužel není známa,léčba spočívá v podávání antikoncepce, a v případě přání gravidity indukcí ovulace, někdy se používala i léčba operační,ale je nebezpečí recidivy,záleží na velikosti a počtu cyst. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: