Syndrom ruka-noha-ústa

Dobrý den, 2,5 letý syn má syndrom ruce nohy ústa, nemoc propukla ve čtvrtek 11.8., v pátek 12.8. měl horečku (kolem 38 st.), od soboty je bez teploty, puchýřky má kolem pusy (nejvíce), na rukách, nohách a zadečku - pomalu zasychají. Já (matka) jsem těhotná s termínem porodu v pátek 19.8., nemoc jsem od syna chytla - vyrojily se mi první pupínky v neděli 14.8., dnes 15.8. se rojí na rukách a nohou další. Ráda bych se zeptala, 1)zda je tato nemoc nebezpečná pro plod? 2) jaké je riziko přenosu nemoci při porodu na miminko? 3) jak dlouho jsem infekční - mohu nakazit miminko po porodu? 4) mohu kojit? nepřenese se vir kojením? od kdy případně mohu kojit? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

HFMD není nebezpečné onemocnění tento syndrom se spontánně zhojí většinou do 10 dní pouze pokud by přetrvával ještě v době porodu mohlo by případně dojít k přenosu na plod,ale pediatr- neonatolog by si s takovou situací poradil. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: