Syndrom suchého oka a laserová operace

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné při syndromu suchého oka podstoupit laserovou operací očí k odstranění dioptrií, zda nemůže dojít ke zhoršení stavu. Já žádné potíže nepociťuji ( kromě toho, že mi vadí nošení kontaktních čoček v místnosti) , ale lékařka na očním mi při pravidelné prohlídce sdělila, že mám suché oči a doporučila v zimě a v létě kapat do očí zvlhčující kapky. Dále jsem se chtěla zeptat, zda je toto kapání nutné, pokud žádné potíže nemám. Test na syndrom suchého oka mi nedělala.Děkuji pěkně za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při syndromu suchého oka je nošení kontaktních čoček nevhodné, takže bych se k operaci přikláněla. Nedostatečné zvlhčování povrchu oka může vést i k poškození spojivky a rohovky mechanickým drážděním, doporučovala bych při pobytu v místnosti, zvláště s klimatizací, používat nap. sprej Tears again, který lze aplikovat i přes zavřené oči a přes líčení.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: