Syndrom toxického šoku

Dobrý den, momentálně mám 3.den menstruaci a na první dvě noci používám tampony (s vložkami), spím cca 9 hodin. Přes den používám pouze vložky. Včera jsem si četla příbalový leták od tamponů ohledně TSS a příznaků. V noci jsem slyšela, jak mi rychle tlouklo srdce, bylo mi teplo. Dnes ráno mi buší srdce stejně, po změření tlak cca 124/88 a tep okolo 120. Měřila jsem si teplotu, mám 37.3°C (nemám rýmu ani kašel). Vyrážku ani zažívací obtíže nemám, akorát od včerejška mám prasklý koutek. Mám se obávat TSS nebo jsou mé potíže spíše psychického rázu? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chápu Vaši potřebu jistoty, bezpečí- ale Vy sama tušíte, že teoretické úvahy Vám nepomohou. Pokud by kdokoliv dokázal stavět diagnosu jen na slovních popisech, zjednodušilo by to sice situaci, ale zbavilo medicinu také důstojnosti a zodpovědnosti. Takže- doporučuji návštěvu u nejbližšího lékaře, praktika či pohotovostního lékaře- dyskofort cesty Vám stojí za následný klid jako předpoklad iminutního zvládání nemoci..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x