Synflorix s kombinací s prevenarem

Dobrý den, mám prozbičku, chtěla jsem se zeptat jestli po poslední vakcíně synflorixu může má dcera dostat nový prevenar 13. Mé dceři je nyní 13 měsíců a poslední dávku synflorixu bude mít ve dvou letech. Děkuji za odpověď Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie! Obě vakcíny jsou proti pneumokokům. Nevidím důvod po synflorixu pokračovat prevenarem. Dostat jej ale může, ale pokud nebude mít v té době prevenar nějaké zlepšení (vyšší počet kmenů atd), pak to nemá smysl.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: