Syringom

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jaké jsou možnosti odstranění syringomu pod očima.Vadí mi to z estetickeho hlediska.Jsou zde nejaka rizika(jizvy,recidiva atd)Nebo bych měla nejprve navštívit kozniho lékaře?Je zde nejake riziko-rakovina ?Dekuji a preji hezky den

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Naďo, bohužel fotografie je velmi nekvalitní, a tak nepoznám ani rozsah syringomu. Takže se můžeme bavit jen obecně. Tento typ benigního nádorku (tedy nerakoviného) se odstraňuje vyříznutím a jizvička tedy vznikne. Pokud to bude možné, tak se schová hned pod řasy. To lze predikovat na konzultaci s operatérem. Jiná forma odstranění není. Když se odstraní celý, tak je riziko recidivy velmi malé. Vzhledem k lokalizaci není kožní lékař na místě...operaci by měl provádět oftalmolog.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x