Systémová sklerodermia

Dobrý deň. Prosím Vás pekne, ja by som sa chcela spýtať, či môžem alebo či je vhodné mať dieťatko, keď mám systémovú sklerodermiu s postihnutím pažeráka a plúc. Z liekov beriem len Imuran 50mg každý druhý deň. Mám 29 rokov a chorobou trpím už 13 rokov.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste být v péči revmatologa a imunologa, spolu s gynekology - kteří musí léčbu sladit a na těhotenství vás připravit. Konečné rozhodnutí je na revmatologovi, ale pokud jste v remisi víc jak 6měsíců, mělo by to jít. Informace o nemoci a mnohé jiné naleznete na tomto odkaze: http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/pribuzna-onemocneni-lupusu/systemova-sklerosa-sklerodermie . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Zlikvidujte zánět kloubů správným jídlem
Články: Zlikvidujte zánět kloubů správným jídlem
Velké množství závažných...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Cestujete daleko? Pozor na poruchu jet lag!
Články: Cestujete daleko? Pozor na poruchu jet lag!
Lidské tělo má "vnitřní...
Protistresové desatero vás dostane (opět) do pohody
Články: Protistresové desatero vás dostane (opět) do pohody
Všichni to dobře víme a...
Čtyři cviky pro bolavá záda
Články: Čtyři cviky pro bolavá záda
Bolesti zad patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: