Tachykardie

Dobrý den, je mi 16 let a loni v létě mně dětský kardiolog diagnostikoval supraventrikulární paroxismální tachykardie se SF 240/min. Podstoupila jsem radiofrekvenční ablaci, měsíc brala Anopirin a byla již bez potíží. Po dvou měsících se mi potíže začali opět objevovat. Přeskakování srdce a bušení. V této době je to čím dál častější cca 2x do týdne, hlavně ve škole. Když mi učitelé měří tep mívám zpravidla 130-150 / min. Minulý týden jsem měla hodinu a půl tep 160/min. a ředitel mi následně zavolal RZP. Odvezli mně do FDN Brno na kardiologii, kde si mě převzal můj ošetřující lékař a byl značně popuzen tím, že mě dovezla rychlá. Na EKG byla pravidelná sinusová tachykardie, která postupně odezněla. SVT tedy nebyla prokázána. Měsíc jsem měla nasazený EKG záznamník, taktéž se synusovou tachykardií. Lékař říkal, že za tím může být i stres. Jelikož mám AVblok 1-2 stupně, zatím mi prášky nedal. S tím mne poslal domů. Nezávisle na něm jsem mluvila i s jiným lékařem, který mi sdělil, že zavolání RZP bylo zcela adekvátní a hodinu a půl prý nemůžu mít tachykardii o SF 160/min. jen ze stresu. Chtěla bych se proto zeptat i na Váš názor. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obratte se,prosím, na jiného dětského kardiologa, potřebujete nezávislý názor a podrobná vyšetření opakovat, tento dotaz se nehodí pro internetovou poradnu. Měla byste mít jiný názor odborníka, který může přešetřit nejen přímo vás, ale i podrobit vás dalším vyšetřovacím metodám, aby se dopátral příčiny. Pokud by se žádná nenašla, je vhodné dlouhodobější ošetřování psychiky u psychologa /nebo lépe psychosomaticky zaměřeného lékaře, kontakty na www.lirtaps.cz/, protože stres umí někdy neuvěřitelné věc :o/. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: