Tachykardie

Synovi bude 17let, asi před 5-ti lety se u neho začaly objevovat zachvaty tachykardie.Druhým rokem jezdime na kontroly do FN Brno.Jeho diagnoza je Supraventrikulární paroxysmálnít tach. s přídatnou spojkou v a.v uzlu. Syn stale odmítál EF vysetření a případnou katetrovou RF ablaci. Součastně užívá Propanor a zachvaty se často neopakují.Problem je vtom,že ma ze zákroku strach. Mohla bych Vás poprosit o nějake informace o tomto zákroku, jake jsou jeho výhody,a jake rizika.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, radiofrekvenční ablace, neboli přerušení abnormální elektrické dráhy v srdci způsobující poruchy rytmu, je v současné době standardní a velice účinná metoda léčby poruch srdečního rytmu. Při zákroku je pacient při vědomí, komunikuje s lékařem, zákrok je nebolestivý. Výhoda této metody je, že je minimálně invazivní a především řeší problém tohoto typu arytmie jednou pro vždy. Stejně jako kterýkoliv jiný lékařský zákrok s sebou nese určité rizika, které Vám lépe vysvětli intervenční kardiolog, v každém případě ale zisk ze zákroku převáží jeho případná rizika.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x