Tachykardie

Dobry den, byla mi diagnostikovana lekarem tachykardie. Prasky neberu. Premyslim jestli se neda problem resit nejak jinak. V klidovem rezimu kdy treba sedim na zidli mam tep okolo 90. Jakmile se ale zvednu treba na zachod, neni problem za 10 kroku byt na 150 a jakmile jdu nakoupit do obchodu neni problem 170. Nemate nejaky tip jak posilit nebo ustalit srdce jinak nez leky ? Nechci si tim huntovat zdravi, ale mit 170 kdyz vyjdu schody nebo jdu nakoupit je pro me proste taky neprijatelne je to jako bych behal v kuse maraton a byt pri tom vzdycky nevyplivnu dusi. Lekar delal dukladne krevni testy, ultrazvuk srdce, nikde nic, pricina neznama. Premyslim jestli to nemuzu mit dlouhodobe z meho zivotniho stylu kdy poslednich par let funguje na 10 hodin v praci - kancelar za ceny den se nezvednu, vsude autem, potom 5 hodin domaci pc prokladany televizi a 9 hodin spanek. Jestli denne ujdu za posledni 4 roky vice jak 10 minut tak i to je moc. Dekuji za nejake napady. Je 7:30 rano ja si dosel na wc a ustlal postel - tep 158, nez jsem dopsal tento text - cca 6 minut mam tep 84. Obezdni se necitim 92 kg na 187 cm, byt svalu z toho moc nebude.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, píšete, že jste byl vyšetřen a žádná příčina se nenašla. Ve vašem případě by se opravdu mohlo jednat o sníženou tělesnou kondici, pokud se vůbec nehýbete. Když uděláte pár kroků, vaše tělo zareaguje nepřiměřeným zvýšením srdeční frekvence. Na snížení tepové frekvence je nejlepší pravidelně sportovat. Při sportování 3x týdně 30 minut se vaše tepová frekvence brzy sníží. Pokud ne, bude třeba pátrat po dalších příčinách.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: