Tachykardie atd

Dobrý den,ráda bych se Vás zeptala na svůj problém již několik let se potýkám s bušením srdce několikrát sem byla na vyšetření a brala betablokátor concor ,protože jsem měla pořád kolem 100 tepů.Pak jsem otěhotněla a na začátku těhu mi bylo opět dělaný braná krev,UZ srdce,rentgen srdce,ekg holter všechno v pořádku kvůli těhotenství vysazen cocor.v 20tt záchvat bušení skončila jsme na JIP a tam ležela 3 hodiny dostala jsme lgukozu,protože jak mi bylo zle tak jsem vůbec nejedla tep sem měla 160 a do žíly mi píchli betaloc hrozně se mi po něm ulevilo a po 3 hodinách jsem šla domů nasazen egilok jen při tepu 120 půlka tablety egilok 25mg do porodu ještě jedna návštěva kardiologie v prosinci ekg v pořádku podán egilok.Porod proběhl spontálně bez problémů a bušení se hodně zklidnilo tep mám tak 70 až 90 po porodu ještě dán tlakový holter a výsledkama v normě a Tk 120/80 a sklonem k tachkardii puls kolem 80 az 90.Ale stejně mě občas vzbdudí v noci hrozná dušnost prostě neschopnout se nadechnout a jakoby se mi třesou ruce buší srdce motání hlavy a je mi na umřití mamka říká,že tyhle stavy jsou od zad,ale nevím navštívila jsem ještě plicního doktora a ten mi napsal.Plíce :poklep jasný,dýchání sklípkové ,bez zřetelůvedl.fenomenů.Srdce :akce pravidelná,ozbyohranič.RTG srdce a plic :parenchyn plicní je bez zřetel.infitr či ložisk změn.Bránice hladká ,phly volné.Stín srdeční nezvetšen.Bz známek pro .RE:Ventilační porucha rektričního typu středně těžkého stupně.Závěr:dyspnoe-dle kardiolog bez patolog nálezu,dle spirometr.snížená vitální kapacita plic.Terap :SABA-berotec 2x1 vdech.a po měsíci sem byla na kontrole a napsal mi spiromtrie : křivka F/V:FVC 69,0%FEV 1 78,7%FEV%99,53%n.h Re :Ventilační porucha rketričního typu lehk stupně.Ve srovnání zlepšení.kontrola za měsíc.Tak já nevim podle tohohle jsem zdravá??tak proč ty stavy? když mě to chytne je mi třeba celou noc zle pak treba jeste den a pak sme trbea 4 dny ok vubec nic mi není a pak znova tak cim to muze být?uz jsme z toho fakt nestatná.cim tyhle stavy jsou muzou bejt zadama?je fkat ze kdzy dma hlavu dolu tak se mi mota a pne me to jinak neivm nebo uz psychikou?ale cejtim se v pohode mam krasnyho zdravyho kluka a sem nejvic statna.Tak mi prosim poradte co tohle muze byt..Děkuji moc i na stitnou zlazu mi baly krev taky v pořádku

Odpověď odborníka:

Pokud by opakovaně byla patologická spirometrie, pak by bylo na místě trvale užívat léky z plicního (antiastmatika). Jinak vaše obtíže mohou být i čistě psychického rázu ( např.panické ataky) , takže doporučuji navštívit psychiatra.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: