Tachykardie-rizika

Dobrý den, je mi 20 let a již dva roky trpím panickou poruchou. Tuto nemoc doprovází i tachykardie. Byla jsem na EKG, kde jsem doktorovi sdělila, že trpím panickou poruchou. Výsledek byl v pořádku, kromě bušení srdce projevující se při nervozitě i při vyšetření, které bylo posouzeno vzhledem k mému psychickému stavu. Bylo mi řečeno, že je nález v pořádku při stresové situaci u zdravého jedince mého věku. Mívám tep i 140. Chci se zeptat, jestli tachykardie může mít nějaký velký nepříznivý vliv na moje tělo nebo srdce, tedy jestli jsou nějaká rizika. Děkuji předem za odpověď. Kristýna.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dlouhodobá tachykardie není výhodná pro srdeční činnost. Ale pokud trvá vždy jen chvíli, není se čeho bát. Srdce se poté vrátí do normálu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Co mi to teče z nosu? Neptej se a vyplachuj!
Články: Co mi to teče z nosu? Neptej se a vyplachuj!
Výtok z nosu může mít různý...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: