Tachykardie u plodu

Vážený pane doktore.Chtěla bych se zeptat na Váš názor.Jsem 38+4 a během posledních třech monitorů se objevila tachykardie u plodu, nejdříve 150(36+4), další monitor 160(37+4), dnes 170.Oba monitory byly fyziologické a já sjme měla tlak v pořádku.Na dnešním monitoru lékař zapsal 170(38+4) s tím, že já jsem měla tlak 140/90 a já jsem měla také tachykardii.Pravda je, že mi v ordinaci při natáčení bylo velké teplo a natáčelo se vleže.Ale abych pravdu řekla, umím i v zimě chodit lehčeji oblečená a stále větrám, protože mi je tak lépe. Chtěla bych se zeptat, zda hrozí nějaké riziko miminku či mně a zda tachykardii mohu nějak ovlivnit?Miminku dnes dělal lékař průtok pupečníkem a říkal, že to je v pořádku-PI 0,8.Jinak je těhotenství bez obtíží, cítím se dobře, jen ty občasné návaly horka a křeče v nohou, hlavně ve spánku, ale také to není pravidlem.Po porodu prvního syna jsem během šestinedělí měla taktéž vysoký tlak(140/90-160/100, pak se vše po šestinedělí krásně upravilo a syn byl po celou dobu v pořádku.Děkuji Vám za odpověď.S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Pokud jsou průtoky v pořádku nedělejte si obavy, nehodnotí se jen rychlost ale také jiné parametry zapsané křivky ozev plodu ,takže jestliže lékař shledal vše v pořádku můžete být klidná, rychlost akce plodu sama ovlivnit nemůžete. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x