Tahavá bolest v břiše

Dobrý den, zhruba 4 měsíce cítím tahavou bolest /snesitelnou/ v oblasti podžebří a jakoby za žaludkem. Byla jsem na sondě žaludka a našli mi helicobaktera, ale nemám typické příznaky pro tuto bakterii. Nemám těžkosti žaludku ani problémy s vylučováním, naopak mám chuť k jídlu a dokonce jsem i trošku přibrala. Lékař mi sdělil, že oblast dvanáctníka je jakoby posetá hráškem či malými kopečky a poslal vzorky na histologii. Přikláněl se i názoru, že to může být následek mé neléčené endometriozy. Mám ale strach, aby to nebylo něco závažnějšího. Cítím se dobře, ale loni mi zemřela babička na rakovinu trávicího ústrojí, tak je to ve mě ještě čerstvé. Prosím Vás napište mi, zda se může jednat o endometrická tělíska. Výsledky budou až za 14 dní a já na to každý den myslím. Děkuji a s pozdravem Andy

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o endometriózu. Rakovina je u Vás vzhledem k věku i nálezu nepravděpodobná. Pozn. Infekce helikobakterem nemusí mít vždy typické příznaky a nemusí mít ani žádné příznaky, proto nález nepřekvapuje.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: