Tarlovova cysta

Dobrý den, byla jsem na MR a chtěla jsem se zeptat jestli musim na operaci nebo da se můj problem vylecit.Záde mě boly a musim často posedavat.Operace se bojim. těla obratlu norm vyše.V těle L2a4 jsou drobné hemnagiomy do 6mm hyperSL v T2iTw. Tarlovova cysta S2 vpravo.Kostěny kanal 15-18mm.V děloze velky myom. V et L3-4 je plotenka v norm vyše bez hemiace,ale vlevo patrna synovitálni cysta vlevo z IV skloubeni kde také akcentace tekutiny.Cysta je velikosti 8x6mm a dorsalně utlačuje dural vak.Kořeny Lš utlačeny nejsou.zavěr: V et L 3-4 synovalni spinalni cysta z lv skloubeni vlevo s lehkym utlakem dural vaku z dors strany ventralni spondylolistesa L4 I st stp spondylolyse s velkými nepravidelnostmi v IV skloubeni a stenosou kanalu,útlak kořene L4 vpravo.lehky útlak L5 a S1 bilat. Děkuji Vam za odpověd.Kdyby se to dalo lečit budu rada.Mohu dělat rehabilitačni-cvicěni nebo mam nechat zada v klidu?

Odpověď odborníka:

Na magn. rezonanci je především patrný útlak kořene pod 4. bederním obratlem, který může současné potíže vyvolat především. Rovněž je třeba sledovat vývoj popisovanbé obratlkové cysty, která i když tlak vytváří patrně příčinou potíží není. To vyplyne,ale z neurologiockého vyšetření, které popíše situaci a příčinu, která poitíže vyvolává. Rovněž zálěží na vašich potížích a jejich dynamice, zda se stav léčbou zlepšuje nebo ke zlepšení nedochází. Závěr tedy není jednoznančý a situaci musí posoudit ortoped, neurolog a neurochirurg dohromady a další postup s vaším souhlasem doporučit. Operace těchto potíží jsou dnes velmi dobře vykonávané.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: