Tarlowovy cysty

Dobrý den pane doktore, jiz behem mesice rijna jsem vám psala, o svych potizich ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/tarlovovy-cysty-35902). Podotýkal jste, že jsem blíže neuvedla své zamestnání. Jsem Zástupce vedouci ve velkém obchode (stres, vysoké nároky na cas a práci,pracovala jsem za tri denně cely rok) Jsem doma již od září a potřebovala bych od vás znovu radu.Dnes uz se pohybuji vcelku normálně, ale musim se hlídat abych spatne nenaslápla, nesmim se prudce pohnout atd. nemohu lezet na zádech na tvrdem. bolesti mi z obou pulek vystreluji do zad a nebo do noh po zadni strane stehna, nemohu sevrít svalstvo na zadku hrozně to boli. Vydržím cestu 300m pote zacnu kulhat. kdyz prezenu cvicení, pak druhy den padam po náslapu na kteroukoli nohu k zemi, musim se neceho drzet a zastavit se, nohu uvolnit.Mela jsem lumbální punkci i revmatologické testy a oboje negativní.jedinné kde mam nález je MR (Tarlowovy cysty) dala jsem zprávu do prilohy. jiz podruhe mam rehabilitace, ale myslim ze mi spise pomáhá klid a nepremahat se. jenze obvodni lekarka me chce uschopnit (chápu proc) ale vím ze do sve práce se jiz vrátit nemohu. jenze kdyz nastoupim do nove a záda me jeste neprestali bolet, poznaji to na me a vyhodi me. Na neurologii kde chodim, rekli ze mi nic bolet nemuze, proto se obracím na vás, zdali vám mou poslat vsechny zprávy na prozkoumání, poprípade bych prijela za vámi. Potrebuji udelat neco s temi cystamy jsem presvedcena ze to ony mi delaji vsechny potíze. ale potrebuji vedet co udelat abych mohla zase normálne fungovat. prosim pomozte potrebuji pracovat.

Odpověď odborníka:

Myslím, že jste nyní v léčení a to podle vašeho psaní u odborných lékařů. Moje sdělení nem§že být jiné jako předchozí. Ve vašem případě je třeba pokračovat v opakované rehabilitaci, třeba s určitým časovým odstupem. Opakovaně vyšetření u ortopeda a neurologa. U každé choroby se dostavuje i nervová reakce, proti které je třeba bojovat uvědomit si tento stav. Méně se bát, pokud lékaři říkají, abyste se nebála. Dokumentaci neposílejte, nemohu se k ní vyhádřit, zásadní musí vycházet od vašich lékařů, kde jste jednak léčena a jednak jste v pracovní neschopnosti. Určitě se stav zlepší, záleží i na vašem odhodlání.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: