Tasemnice v těhotenství

Dobrý den, je možnost ohrožení plodu tasemnicí liščí z lesních neomytých borůvek? Četla jsem, že z neomytých lesních borůvek je mopžné tasemnici chztnout a někdz jde i o ohrožení života. Je možnost ohrožení plodu? jsem v 21 tt. Dnes jsme dělali borůvkové koláček, ale bojím se, že jsem před jídlem mákla na nějaký povrch, na který někdo, kdo koláče a borůvk připravoval předtím mákl rukou od neomytých borůvek. Děkuji Eva

Odpověď odborníka:

Pravděpodobnost je myslím zcela minimální, zde o poměrně vzácné onemocnění v posledních letech byly jen jeden až 2 případy celorepublikově ročně , mytí lesních plodů před konzumací ve vodě by už za zvážení stálo. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: